Druk druk druk

Misschien herken je het wel. Druk druk druk, je bent met 8 dingen tegelijk bezig en probeert alles in goede banen te leiden. Tegelijkertijd merk je dat je steeds vermoeider raakt. Je komt te weinig toe aan slapen en ontspannen en de druk loopt alsmaar op. 

 

Onlangs coachte ik iemand met dit thema samen met mijn paard. Hoogsensitief, zeer waarschijnlijk HSS (de variant op HSP waarbij je wel veel prikkels en afwisseling nodig hebt en opzoekt).  Ze was veel te druk en raakte oververmoeid. Werd ongezellig en voelde letterlijk de druk in haar hoofd oplopen. Het paard stopte toen ze dit benoemde, waarop ik haar vroeg wat ze nu nodig had. 'Pauze', precies wat Clover haar gaf. Een moment van rust en bezinning. Even samen niets hoeven. Naar elkaar kijken, knuffelen. Gewoon even zijn. Ze voelde de druk afnemen en maakte de koppeling naar het dagelijks leven. 

 

We hebben het allemaal nodig om momenten van inspanning af te wisselen met ontspanning. Als je hoogsensitief* bent, nog net een beetje meer. Opladen noem ik het. En wanneer jij dat nodig hebt, dat mag je leren voelen. Een telefoon raakt ook sneller op als hij intensief gebruikt wordt.

Zo werkt dat met mensen ook. 

 

*Dit komt door de diepgaandere prikkelverwerking. Dat vraagt meer energie. 

 

 

Wat is voor jou een goede manier van opladen? Een kopje thee tussendoor en daarbij even niets moeten? Een meditatiemoment? Een film kijken, boek lezen, naar de sauna?

 

Het maakt eigenlijk niet uit, zolang je maar bewust omgaat met jezelf. Wat heb jij nodig en wanneer? Leer je dit te voelen, dan blijf je in balans en ben je beter in staat om om te gaan met de uitdagingen die het leven (of onze agenda) soms met zich meebrengt. 

 

Wil je hier meer over weten of een keer een persoonlijke coaching met mij en mijn paard ontvangen, neem dan contact met me op. 

 

Liefs Saskia