Herken jij jezelf als HSP?

 • Niets ontgaat jou
 • Je bent vaak moe 
 • Je raakt geprikkeld van alle informatie die je opneemt
 • Je hebt een sterk rechtvaardigheidsgevoel
 • Je geniet intens van de kleine dingen
 • Je bent graag alleen
 • Je voelt de sfeer in een ruimte aan
 • Je bent sneller gericht op de ander dan op jezelf
 • De lat ligt hoog voor jezelf
 • Je hebt een sterke intuïtie
 • Oog voor detail
 • Je bent een kei in in je hoofd zitten

Als jij jezelf herkent in de kenmerken van hoogsensitiviteit, dan is dit zelfcoach werkboek misschien iets voor jou. Aan de hand van video's en opdrachten kom je te weten hoe jij in jouw geval om kunt gaan met je sensitiviteit. Dat is immers voor iedereen anders. 

 

Dit mini zelfcoach traject geeft je inzicht over hoogsensitiviteit en handvatten om hier op een voor jou goede manier mee om te gaan. Het vervangt natuurlijk nooit een coachtraject, maar het biedt wel een laagdrempelige instap.

 

Hierna kun je altijd nog beslissen om aanvullend hierop een coachtraject met mij aan te gaan.

 

Je kunt het werkboek inclusief de video's hieronder downloaden.

Download
Opdrachten coach jezelf HSP.pdf
Adobe Acrobat document 1.9 MB

Hoogsensitiviteit

 

De kern van hoogsensitiviteit is de diepere verwerking van prikkels. 

Ongeveer 15% tot 20 % van alle mensen is in het bezit van deze eigenschap.

 

Helaas zijn er genoeg mensen die problemen ervaren met deze aangeboren eigenschap. Maar wat maakt dan dat het soms als zwaar of ingewikkeld wordt bestempeld?

 

Daar is helaas geen simpel antwoord op te geven, anders dan dat het intens waarnemen ontzettend veel van je vraagt. 

 

De kunst is voor jou om te zien wat jíj nodig hebt om te genieten van de mooie kanten van hoogsensitiviteit. 

Mijn coaching op dit thema doe ik graag samen met mijn paard als co-worker.

  

Vind je het leuk om meer te lezen over hoogsensitiviteit? Een super interessant interview met prof. dr. Elke van Hoof over hoogsensitiviteit lees je hier.


Coaching met paarden bij hoogsensitviteit

 

Paarden zijn uiterst sensitieve dieren. Dit is in de natuur ook nodig,  want een paard heeft - evolutionair gezien - maar één doel en dat is; overleven. En omdat te kunnen doen, is het van belang om continu de omgeving te scannen op dreigend gevaar. Deze sensitiviteit kunnen we als paardencoach ook anders inzetten. Namelijk, door het paard als co-worker in te brengen tijdens een coachsessie. Een paard reageert op alles wat wij doen en voelen. Een paard is niet in het verleden of in de toekomst, maar altijd in het hier en nu. Als wij ook in het hier en nu zijn, ontstaat de connectie. Vanuit hier begint het veranderproces.

Hoogsensitiviteit is een persoonseigenschap welke maakt dat je alle interne en externe prikkels intenser verwerkt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen anders geactiveerd worden bij het binnenkomen van informatie bij hoogsensitieve mensen. Wanneer hoogsensitiviteit door jezelf en jouw omgeving niet gezien wordt, dan ontstaat er een mogelijkheid tot overprikkeling. En deze overprikkeling kan uiteindelijk weer leiden tot een negatief zelfbeeld en controledrang. 

 

Door middel van coaching in het bijzijn van een paard, leer ik je meer over hoogsensitiviteit en bied ik je de begeleiding die je nodig hebt om tot jouw antwoorden te komen. Welke uitdagingen ken jij rondom dit thema en hoe kun je hiermee omgaan? Zo kun je genieten van al het moois dat hoogsensitiviteit ook met zich meebrengt.


Mini training hoogsensitiviteit en overprikkeling bij kinderen

Vind je het fijn om meer te lezen over hoogsensitiviteit en overprikkeling bij kinderen? Ik heb een mini training ontwikkeld welke je hieronder gratis kunt downloaden. Heb je meer maatwerk advies nodig? Neem gerust contact met mij op voor een online coachcall of sessie bij de paarden en check ook de agenda. Ik organiseer regelmatig workshops op dit gebied.