Altijd maar aan

Altijd maar aan

Sta jij altijd aan? Ben je continue bezig met van alles en nog wat en vliegen de prikkels je om de oren?

 

En hoe is dat voor je?

 

Vind je het fijn? Of soms ook lastig of too much? In dit artikel lees je meer over prikkels zoeken en over overprikkeling. 

Misschien herken je jezelf hierin. Je bent initiatiefrijk, actiegericht en enthousiast. Je bent graag met allerlei dingen bezig. En liefst nog tegelijk. Je staat altijd aan. En je doet het daar goed op. Lekker snel schakelen en jezelf mee laten voeren in enthousiasme en ondernemende plannen. 

De man met de hamer

Maar dan ineens. Het lijkt wel alsof de man met de hamer langskomt. Je bent er even he-le-maal klaar mee. Wil het liefst lekker op het bankje kruipen onder een dekentje en de deur voor niemand opendoen. Alles is eventjes te veel. Je bent lichtgeraakt en reageert als door een bij gestoken. Explosief.

Je bent overprikkeld van het vele 'aan' staan. Van alle initiatieven. Van alle acties. 

Je snapt er helemaal niets van. Je hebt het nodig om die verschillende impulsen te krijgen en nu, nu lijkt het alsof er op een UIT knopje gedrukt is. Gedachten als "Heb ik een burn-out" en "Wat is er toch aan de hand?" gaan mogelijk door je hoofd. 

Maar het kan heel goed. Je kunt prikkelzoekend zijn en tegelijkertijd soms even overspoeld raken door alles. Als hoogsenstitieve prikkelzoeker is dit nu juist de uitdaging waar je voor staat.

 

 

Het in balans houden van jouw 'needs'.

Balanceer in jouw balans

Alles draait dus om balans. En om het leren kennen van jezelf hierin. Want hoeveel rust geeft het denk je, als je weet dat dit is hoe het werkt voor jou? Dat je aan de ene kant alle arousel nodig hebt om goed te kunnen functioneren en vervolgens echt even oplaadtijd nodig hebt om weer te 'ontprikkelen' en de balans te herstellen.

 

Vanuit persoonlijke ervaring kan ik je vertellen dat dat ontzettend veel rust geeft. Zelfkennis is hierin 'key.' 

Is dit herkenbaar voor je en worstel je soms met het vinden van de balans? Wil je hier meer over weten? Neem contact met me op, of kijk even rond in mijn aanbod. Wellicht staat er iets voor je tussen dat jou helpen kan. 

ps. Heeft een andere manier van verwerken van prikkels jouw voorkeur?

Dit blog liever luisteren? Dat kan ook. Ga hiervoor naar mijn Soundcloud account.