Luisteren naar je gevoel

Omdat er een mooie levensles verborgen zit in de korte, maar heftige zoektocht naar ons eigen paard, deel ik dit verhaal maar al te graag.  Dit is voor mij weer een duidelijk voorbeeld van wat er kan gebeuren wanneer je durft los te laten, maar ook hoe ontzettend belangrijk het is om te luisteren naar je gevoel. Het bracht ons bij een geweldig paard wat volgens mij heel goed bij onze wensen past. 

De zoektocht naar een paard

En dan ben je ineens zover. Je hebt besloten om een eigen paard te gaan kopen en deelt dit voorzichtig in je familie- en vriendenkring en je netwerk. Een aantal opties worden je al aangereikt (waarvoor ontzettend veel dank) en dan begint het 'echte' werk. 

 

Je hebt rationeel al bepaald wat je wel en niet wilt, maar het gaat niet om een stokpaard en dat merk je al snel. Ze zijn namelijk allemaal leuk, lief en hebben voldoende pluspunten om in aanmerking te komen. 

 

En dat maakt het lastig. Want je wil héél graag. Ergens voelden we toch steeds 'dit is het niet'... En dan begon het denken weer..... 

'Ja, maar dit is écht een pluspunt.' Of, 'Dat vind je niet zo snel. Wat een kans!'

 

Steeds weer van het denken terug naar het voelen om de juiste keuzes te maken. En zo hebben we vier prachtige paarden afgewezen. 

We besloten het even los te laten. Waren moe van al het reizen (ze stonden niet dichtbij huis), denken, overleggen en voelen. Twijfelden ineens aan alles. 

 

En toen we loslieten......

 

 

Toen kwam daar 'ons' paard. Zo, via een advertentie. En eigenlijk wisten we het direct. Alles klopte. Zijn leeftijd, ras, zijn karakter. Alles moest zo zijn. Zelfs zijn naam leidde ons naar de naam die hij bij ons zou krijgen. Clover heet officieel Clovis. Mijn eerste logo van mijn onderneming ontstond vanuit een door mijn man getekende klaver en een later door mij gefotografeerde klaver komt veel terug in mijn beeldmateriaal. 'Clover' werd het dus. 

En nu is hij bij ons. En hij is na een paar dagen al niet meer weg te denken. Ontzettend lief en sociaal. Ons lot uit de loterij.

 

Ik ben er helemaal klaar voor om met Clover mooie resultaten neer te gaan zetten. Beweging en verandering te creëren in mensenlevens. Daar waar het nodig is. Daar waar men zelf de antwoorden al heeft, maar wij helpen ze weer (terug) te vinden. 

 

Hier bij 'Jij vindt.' 

 

Liefs Saskia