Paardencoaching

Paardencoaching

 

Wie mij kent, weet dat ik geïntrigeerd ben door de uitwerking van paarden op mensen en andersom. Vanuit deze interesse en mijn liefde voor paarden ben ik dan ook vol enthousiasme aan het begin van dit jaar begonnen met de opleiding tot paardencoach bij Open2Contact.

 

Maar wat doe je dan eigenlijk als paardencoach? Dat vertel ik je graag.

Vooropgesteld dat er in de wereld van paardencoaching vele varianten te ontdekken zijn,  omschrijf ik hier 'mijn' manier van samenwerken met de coachee en het paard. 

 

Allereerst; paardencoaching is het coachen met behulp van een paard en dus niet het coachen van een paard. En als coachee ga je ook niet op het paard, maar het paard is in de 'ring' samen met de coachee en mij als coach.

 

Waarom dan coachen met behulp van een paard?

Paarden zijn bijzonder opmerkzaam. Dat is voor hen ook van levensbelang, want als prooidier scant een paard voortdurend zijn omgeving. Zo is een paard dus ook bijzonder goed in staat om ons te 'lezen' en daarin als spiegel te fungeren voor ons. Deze spiegel is een bijzonder krachtig instrument tijdens de coaching. 

 

Daarnaast is een paard altijd in het nu. Niet bezig met het verleden of de toekomst. Dat is iets wat wij mensen soms in alle hectiek nog wel eens willen vergeten. Van paarden kunnen we leren om weer mindful, met volledige aandacht en focus in het leven te staan en verder te gaan. 

 

Nog een krachtige tool

Naast de inzet van het paard, werk ik met een nog een krachtige tool; de motiverende gesprekstechniek. Deze gesprekstechniek draait volledig om jou.

Wat wil jij, wat drijft jou en wat is jouw volgende stap? Al deze antwoorden heb jij diep van binnen al en ik help je samen met het paard op weg om deze antwoorden (weer) zichtbaar te krijgen en in actie te komen. Want door in beweging te gaan, zul je de verandering die je wenst kunnen inzetten. Hoe mooi is dat?  

 

Voor wie?

Het maakt niet uit of je jong of oud of ervaren of totaal onervaren bent met paarden. Iedereen die de meerwaarde van de aanwezigheid van een paard tijdens een coachsessie wil ervaren, is van harte welkom. 

 

Specifiek heb ik veel kennis en ervaring met de thema's hoogbegaafdheid, mindset en hoogsensitiviteit. 

 

Een keer ervaren?

Nieuwsgierig geworden naar paardencoaching in de praktijk? Neem dan gerust contact met mij op voor een paardencoachsessie. De praktische informatie vind je hier