Een positieve mindset zorgt voor een leuker en gezonder leven

Een positieve mindset helpt!

Je hoort mij veel praten (of ziet posts van mij) over mindset en positieve gedachten.  Waarom richt ik mij hier zo op? In deze blog vertel ik je hier meer over.

Mindset

 

 

Mindset is kort samengevat een manier van denken. Carol S. Dweck, psychologe, is één van de belangrijkste onderzoekers op het gebied van motivatie en mindset. Ze onderzocht hoe mensen succesvol werden en welke inspanningen hiervoor te leveren. Carol Dweck concludeerde dat er mensen zijn met een growth mindset en een fixed mindset.  

 

Bij een growth mindset denk je in kansen en oplossingen. Je weet een uitdaging aan te gaan en je weet dat je door leren en blijven proberen jezelf ontwikkelt en vroeger of later succesvol zult zijn. 

 

 

Bij een fixed mindset zie je deze mogelijkheden niet. Je bent ervan overtuigd dat hetgeen waar je tegenaan loopt niet te veranderen is. En dat is zonde. Want op deze manier zul je ook niet verder komen.

 

Een mooie quote die ik regelmatig voorbij zie komen en die hierop naadloos aansluit is; 'Doe je wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.' Blijf je dus hangen in deze fixed mindset, dan zul je de andere kant ook nooit ervaren. Dus stop te zeggen dat je iets niet kunt, of dat iets niet voor je is weggelegd. Jij kunt alles wat jij wilt, zolang jij erin gelooft en bereid bent om hier inspanning voor te leveren. 

Trainen, trainen, trainen

 

 

De inspanning waar ik het over heb, oftewel trainen, dat is wat je moet doen.

Een positieve (growth) mindset is te ontwikkelen. Iedereen kan dit. Zie het maar als een spier die je traint om groter en sterker te worden. En omdat ik zie wat dit trainen oplevert, wil ik mensen, teams en afdelingen hierbij helpen. Het leidt naar succes, dus wat let je? Train gratis met me mee in de 100 dagen mindset challenge. Iedere dag, 100 dagen lang, krijg je van mij een mail met een kleine oefening. Je investeert ongeveer 2 minuten per dag aan deze oefening en door er iedere dag even mee bezig te zijn, creëer je al een andere kijk en manier van denken. 

 

 

Wil je hiernaast interactief aan de slag met mij? Meld je dan aan voor de mindset training die ik op 18 februari in IJsselstein geef of neem contact met mij op voor maatwerk. Meer informatie lees je hier.  

 

Foto's Scott Webb en Hello I'm Nik via Unsplash