Boekentips voor ouders van hoogsensitieve kinderen

Er worden ontzettend veel fijne boeken geschreven voor hoogsensitieve kinderen en diens ouders. Hieronder licht ik er een aantal uit (ik noem er ook heel veel niet, want anders wordt deze blog zo lang ;-)). Wil je meer weten over een boek of heb je een andere vraag? Laat het me vooral weten. 

 
Temperamentvolle kinderen 
In het boek Temperamentvolle kinderen, geschreven door Eva Bronsveld wordt heel praktisch omschreven hoe om te gaan met kinderen die intenser, gevoeliger en soms ook eigenwijzer zijn dan gemiddeld. Er staan veel voorbeeldsituaties in, gekoppeld aan fijne tips en heldere oefeningen.
 
Rumme Rups 
Het boek van Rumme is geschreven door Mirjam Hildebrand en gaat over een rups en speelt in op thema’s als faalangst en angst voor groei en verandering. Voor mijn eigen kinderen was dit een heel fijn boek om voor te lezen. Zij herkenden zich wel in Rumme. Het boek is op rijm geschreven en leest zo leuk en vlot weg.
 
De Droomdenker 
De Droomdenker is geschreven door Suzanne Buis en is zowel een lees- als een werkboek. Het verhaal gaat over Wouter. Een jongetje met een levendige fantasie en kan een goede opening bieden om samen te werken aan situaties waar jouw kind nu moeite mee ervaart.
 
Het konijn dat in slaap wil vallen
Als laatste tip van vandaag het boek van Carl-Johan Forssén Ehrlin over een konijn dat in slaap willen vallen. Dit is echt een magisch boek. Heb je een kind dat moeilijk inslaapt, omdat zijn of haar hoofd te vol zit aan het einde van de dag, dan zul je dit boek eens moeten proberen. Het is een boek dat helpt te ontspannen en in slaap te vallen. Voorin het boek staan leesinstructies voor de voorlezer om het verhaal zó voor te lezen dat het met het gewenste effect is. Zelfs ons übermoeilijke slapertje valt hiermee in slaap en mama ook als ze niet uitkijkt.

 
Liefs, Saskia

Reactie schrijven

Commentaren: 0